Anmälan och inloggning

Anmälan består av två delar. Du som fortfarande går på gymnasiet ska vänta med steg 2 (läs nedan).

1. Skapa konto för kursmiljön – ger tillgång till kursmaterialet.

2. Ansökan via antagning.se – för registrering på kursen. Nödvändigt för att du ska få dina resultat bokförda på kursen och ifall du vill söka studiemedel.

Viktiga datum

Att skapa konto för kursmiljön är öppet mellan 12 mars och 23 augusti.

Lärare är tillgängliga i kursmiljön mellan 12 mars och 4 september.

För att räknas som aktiv måste du ha blivit godkänd på det första av kursens prov (test 1a) senast den 30 augusti.

1. Skapa konto för kursmiljön

Sommarmatten anordnas av Chalmers och Göteborgs universitet i samarbete. Det är samma kurs oavsett vilken högskola du väljer att tillhöra. Du kan inte läsa kursen både på Göteborgs universitet och Chalmers utan endast på en av högskolorna.

2. Ansökan via antagning.se

Du kan ansöka om att gå kursen på antingen Göteborgs universitet eller Chalmers under en av följande två perioder

Våren 2020: Chalmers , Göteborgs universitet
Kurstid 17/3 – 31/5
Ansökningstid 13/1 – 15/5
Sommaren 2020: Chalmers , Göteborgs universitet
Kurstid 1/6 – 21/8
Ansökningstid 20/2 – 14/8

Sök endast kursen på antagning.se på ett av de fyra tillfällena och sök endast när du har din behörighet klar. För att bli formellt antagen till kursen och registrerad måste du ha: grundläggande behörighet för högskolestudier (se antagning.se) samt lägst betyget E från gymnasiekursen Matematik 4 eller minst betyget G från Matematik D eller motsvarande. Observera att den period du väljer bara har betydelse för vilken period du kan få studiemedel.
Så snart du har blivit antagen och har visat aktivitet på kursen, dvs är godkänd på test 1a, kommer du att bli registrerad.

Har du varit registrerad tidigare på kursen?

Om du varit med tidigare och klarat en hel delkurs (del 1a, del 1b eller del 2) så finns ditt resultat sparat i Ladok. Du behöver alltså inte göra om testerna till de avslutade delkurserna. Du måste dock skapa ett nytt konto för att logga in och gör det med hjälp av formuläret ovan. Du ska inte söka kursen via antagning.se igen. Notera att endast avslutade delkurser sparas, inte tester från oavslutade delkurser.