Vanliga frågor

Här har vi samlat ett antal vanliga frågor om Sommarmatten.

Kan jag läsa kursen vid både Chalmers och Göteborgs universitet?

Nej, du kan inte läsa kursen både på Göteborgs universitet och Chalmers utan endast på ena lärosätet.

Hur lång tid tar kursen?

Kursen ger dig 7,5 högskolepoäng, vilket motsvarar 10 veckors halvtidsstudier.

Hur lång tid tar det innan jag får studiemedel från CSN?

Se här: Studiemedel

Jag var med tidigare, men blev inte klar. Vad gör jag?

Se längst ner på sidan Anmälan

Kan jag vara medlem i Chalmers Studentkår?

Nej, du är tyvärr inte berättigad att vara medlem i Chalmers Studentkår.

Var är mina kompendier?

Du kan beställa hem en tryckt version till dig efter att du gjort Test 1a och blivit antagen via antagning.se. Du beställer, utan kostnad, via formuläret ”Beställning av kompendium” väl inloggad i systemet. Har du inte sedan tidigare kompendiet i pappersform så rekomenderar vi att du beställer det. Det underlättar ofta inläsningen av texten. Detta kan dröja upp till två veckor innan det kommer fram.

Jag går ut gymnasiet i vår. Kan jag vara med ändå?

Det går utmärkt! Du behöver inte vara klar med gymnasiet för att läsa sommarmatte med oss. Du kan börja så fort kursen har startat genom att ansöka om konto till kursmiljön (se Anmälan). När dina gymnasiestudier är klara så ansöker du på antagning.se (se Anmälan).

Förbättras verkligen mina betyg i höst?

Undersökningar har visat att studenter som läst Sommarmatten klarar sig signifikant bättre än andra i kommande studier. Tidigare kursdeltagare som nu läser vidare på högskola och universitet har berättat att de fått mera fritid, bättre förståelse och en roligare hösttermin jämfört med andra studenter.

Hur lång tid tar det innan resultat rapporteras in?

Resultat rapporteras vanligtvis in en gång i veckan. Har du inte fått in dina resultat inom två veckor är du välkommen att kontakta oss.

Hur lång tid tar det innan jag kursregistreras?

Så snart du har blivit antagen och har visat aktivitet på kursen, dvs är godkänd på test 1a, kommer du att bli registrerad inom en vecka. Har du inte blivit registrerad inom två veckor är du välkommen att kontakta oss.

Vad händer om jag inte hinner räkna allt?

Även om du inte hinner räkna allt så blir du bättre för varje uppgift som du löser. Du får dessutom högskolepoäng och betyg för avklarade delmoment.

Om du inte hinner färdigt allt så spelar det ingen roll för dina kommande betyg på högskolan. Allt du gör är ett plus, det finns inga minus!

Hur gör jag om jag är utomlands?

Eftersom Sommarmatten är en webbkurs spelar det ingen roll var du befinner dig. Om du är på semester utan tillgång till dator kan du göra ett uppehåll och fortsätta när du kommer hem igen. Om du saknar svenskt personnummer så kontakta oss innan anmälan.

Jag har ingen dator, kan jag ändå läsa sommarmatten?

Det går att läsa kursen helt utan dator. Du som blir registrerad får kursmaterialet i tryckt format hem i brevlådan. Examinationen måste du dock göra vid en dator.